23 okt 2012

13 Vragen - Death Rattle Aaron

13 vragen

Welkom bij de eerste 13 vragen. In deze rubriek proberen we elke week iemand bereid te vinden uit het blog, podcast, filmwereldje een paar vragen te beantwoorden. Niet bepaald een diepte interview maar gewoon voor de lol en een leuke manier om bepaalde sites, films of podcast onder de aandacht te brengen. Niet dat hij de uitvinder van dit soort rubriek maar Aaron gebruikt het op zijn Death Rattle blog en het leek mij ook leuk om te doen. Daarom is the Hawaiian Giant of Horror ook de eerste die eraan moet geloven.

Vergeet niet de links in de antwoorden te bekijken (de muzieklinks zijn Spotify-links en openen dus ook in Spotify!).

1. Wie ben je en waar kom je vandaan?
Ik ben Aaron D. of  "Death Rattle Aaron" en ik kom uit Hawaï.

2. Waar kunnen mensen jou van kennen?
Als mensen me kennen is dat van mijn Blog Death Rattle, waar ik nu al een paar jaar films review. Of van mijn aanwezigheid en interviews voor The Gentlemen's Guide to Midnite Cinemapodcast.

3. Als het aankomt op wat je doet, wie of wat hebben jou beïnvloed?
Qua bloggen zijn mijn invloeden verveling en de obsessie om alle films die ik zie te documenteren. Daarnaast is mijn liefde voor horrorfilms een grote invloed, een liefde die terug gaat naar mijn kinderjaren waarin ik opgroeide met het kijken naar films waar ik eigenlijk veel te jong voor was. Een paar film podcasts waren ook van grote invloed op hoe ik het reviewen van films benader, namelijk Cinema Diabolica en het eerder genoemde Gentlemen's Guide to Midnite Cinema podcast. De eerste heeft m'n ogen geopend voor een hele schare aan exploitation films uit alle hoeken van de wereld en de laatste heeft me geleerd m'n horizon te verbreden en onbekendere films uit allerlei andere genres buiten horror te waarderen. En het meest belangrijkste is dat deze podcasts me aan een gemeenschap hebben geïntroduceerd met mensen waar ik veel van leer en die me inspireren in verschillende manieren.

4. Als jij een ouderwetse familie foto kon laten maken met jezelf en vier andere bekende personen wie zouden dat dan zijn?
Geen familie foto is compleet zonder King Diamond dus moet hij erin. Hij zal de vader zijn. Elvira de moeder. Phil Anselmo van Pantera en porno ster Mason More zullen er ook in moeten, als mijn broers. Ik denk dat dit ook een interessante sitcom zou opleveren!


 


5. Wat waren de laatste films die je zag op DVD, Blu-Ray en in de bioscoop?
Op DVD was het The Return of the Jedi. Ik heb de Star Wars films net weer eens gekeken om te kijken waar ze tegenwoordig staan op mijn beste films aller tijden lijst. De laaste film die ik in de bioscoop zag was Looper, de volgende op het grote doek zullen de nieuwe Paranormal Activity en Silent Hill films zijn. Ik heb nog steeds geen Blu-Ray speler.

6. Wat wordt jouw volgende film(gerelateerde) aankoop?
Ik heb niks specifieks in de planning staan om te kopen. Maar ik wacht wel op de volgende Criterion uitverkoop zodat ik The Phantom Carriage en Night of the Hunter kan kopen. Normaal ga ik gewoon door de aanbiedingsbakken op zoek naar wat goede deals.

7. Als jij een filmavond mag organiseren in een bioscoop voor al je vrienden en kennissen, welke twee films zou je vertonen?
Ik zal beginnen met Enter the Void, alleen al "to blow everyones minds", maar ook om hem zelf te zien op het grote doek. Daarna zal ik Sleepaway Camp vertonen. Beide films komen trouwens toevallig thematisch overeen dat de hoofdrollen broer en zus zijn. De catering tijdens de screenings zal verzorgd worden door vriend en BBQ enthousiast Jake McLargeHuge van de Podcast Without Honor and Humanity. Al ben ik er niet zeker van dat eten en Enter the Void goed samen gaan.

8. Wat is je meest beluisterde album van de laatste tijd?
Het laatste album waar ik geheel naar luisterde was "Gravity the Seducer" by Ladytron. Dat is één van de albums waar ik naar luister als ik schrijf. Om de één of andere reden brengen door vrouwen geleidde synth bands m'n creativiteit naar boven.

9. Maak een playlist van 10 nummers die jouw muzieksmaak weergeven.
10. Welk boek/comic lees je op dit moment?
Ik hou comics al jaren niet meer bij maar lees zo af en toe nog een graphic novel . Ik ben begonnen aan een X-Force graphic novel "Angels and Demons" genaamd. Erg duister en totaal niet de X-Force die ik herinner van een aantal jaar geleden. Wat boeken betreft, ik lees niet zo veel als ik zou willen. Ik ben een maand geleden begonnen met "The Hangman's Daughter" van Oliver Potzsch, een boek dat ik op het vliegveld kocht.
11. Je mag 3 jaar lang alleen films kijken uit één land en dat mag de USA niet zijn, welk land zou je kiezen en waarom?
Ik zou niet willen leven in een wereld die me zulke keuzes zou laten maken, maar als ik zou moeten kiezen zou het het Verenigd Koninkrijk worden omdat daar veel kwaliteit weg komt in verschillende genres. Maar ook omdat ik daar geen ondertitels bij nodig heb.

12. Met welke fictieve karakter zou jij jezelf mee identificeren? (Film, boek, strip, etc)
Meatwad van AQUA TEEN HUNGER FORCE. Ik kan je er geen reden voor geven maar hij was de eerste die in me op kwam. 13. Jouw partner (of toekomstige partner) krijgt verplicht de gedaante van een bekend persoon en jij moet die kiezen. Wie gaat het worden?
Charlize Theron. I love her.


 

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten