4 nov 2012

13 vragen - Hans Minkes aka WOOF!


1. Wie ben je en waar kom je vandaan?
Ik ben dus Hans Minkes en ben al bijna 10 jaar woonachtig in Groningen. Eigenlijk ben ik een Fries, maar dat probeer ik niet al te vaak hardop te zeggen. Niet dat ik er niet trots op ben, maar dan moet ik constant die slechte Groninger grappen slikken...

2. Waar kunnen mensen jou van kennen?
Ik heb meer dan 3 jaren lang in Café Kult WOOF! de Foute Filmavond georganiseerd. Daarnaast heb ik in een vieze vochtige kelder van Galerie Ppunt een wekelijkse filmavond georganiseerd. Met niet meer dan 15 man per keer films als Schramm of La Bête kijken, zittend op lege kratten Schultenbräu gestapelde banken, soms wat sompig van de schimmel maar zeer comfortabel. Verder heb ik nog de thema-avond "Video Nasties" georganiseerd in Filmhuis Cavia en poppodium Vera. Mijn forte is de asociale collectie videobanden (zo'n 2000 Beta, VCC, VHS en Video8 tapes) die ik over de jaren heb weten samen te stellen, waarbij ik mij vooral richt op foute films uit de jaren '60/'70/'80. Ik heb meerdere malen presentaties mogen houden over het VHS-verzamelen en op het aankomende evenement Winterwelvaart in Groningen mag ik een micro-avond van de wansmaak samenstellen.

4. Als jij een ouderwetse familie foto kon laten maken met jezelf en vier andere bekende personen wie zouden dat dan zijn?
1) Robin Bougie aangezien er niemand is die meer weet van 'vieze films'!
2) Elmer uit mijn favoriete film "Brain Damage".
3) Sybil Danning als prototype B-actrice.
4) Jörg Buttgereit vanwege zijn gevoel voor humor.       

5. Wat waren de laatste films die je zag op DVD, Blu-Ray en in de bioscoop?
- Op DVD: Porno Holocaust
- Op Blu-ray: ik heb nog nooit een film op dit medium gekeken. Ben nogal  onderontwikkeld op dit gebied...
- In de bioscoop: Despicable Me (met mijn vrouw)

6. Wat wordt jouw volgende film(gerelateerde) aankoop?
Forced Entry op dvd

7. Als jij een filmavond mag organiseren in een bioscoop voor al je vrienden en kennissen, welke twee films zou je vertonen?
Brain Damage en The Abomination

8. Wat is je meest beluisterde album van de laatste tijd?
Ik luister bijna nooit albums (vooral Spotify), maar een cd die ik met enige regelmaat luister is "Check Your Head" van de Beastie Boys.

9. Maak een playlist van 10 nummers die jouw muzieksmaak weergeven.
10. Welk boek/comic lees je op dit moment?
"Naked Lunch" van William S. Burroughs, maar er is geen doorkomen aan in tegenstelling tot de fantastische verfilming van Cronenberg!

11. Je mag 3 jaar lang alleen films kijken uit één land en dat mag de USA niet zijn, welk land zou je kiezen en waarom?
Geen twijfel over mogelijk; ITALIË! Ik betrap mezelf erop dat ik soms weken/maanden enkel Italiaanse producties kijk, dus ik zou er zeker mee kunnen leven.
12. Met welke fictieve karakter zou jij jezelf mee identificeren? (Film, boek, strip, etc) 
Purno de Purno!

13. Jouw partner (of toekomstige partner) krijgt verplicht de gedaante  van een bekend persoon en jij moet die kiezen. Wie gaat het worden?
Christina LindbergGeen opmerkingen:

Een reactie posten