2 dec 2012

Netflix US in Nederland kijken.

Toegegeven, bovenstaande titel lijkt wel erg op een reclame slogan of lokkertje maar het dekt wel precies waar dit artikel over zal gaan. Netflix is een Amerikaanse streaming filmservice met een enorm aanbod, vooral voor filmliefhebbers die niet alleen de nieuwste titels interessant vinden. Naast films hebben ze ook veel keus uit tv series, waarvan we sommige zelfs nog nooit in Nederland hebben gezien. En dit alles is beschikbaar voor een vast bedrag per maand, dus zo veel kijken als je zelf wil. Alleen is dit niet beschikbaar in Nederland! Althans, nog niet. Er gaan al langer geruchten dat Netflix bezig is met een Nederlandse afdeling maar ook als het beschikbaar komt voor ons is het de vraag of het aanbod net zo interessant is als de US versie.

Een kleine greep uit het aanbod.
Maar ga je naar de Netflix site dan stuit je op de boodschap dat deze service helaas niet beschikbaar is in jouw deel van de wereld, en daar houd het gelijk op. Maar natuurlijk zijn er altijd mensen die het weten te omzeilen, dat kon al een tijdje met behulp van VPN services. Een VPN laat het lijken alsof jouw computer (of tablet) uit, bijvoorbeeld, de US komt en op deze manier hou je de site voor de gek en krijg je toegang. Maar VPN services hebben een aantal nadelen, zo wordt je internetsnelheid behoorlijk minder (en die heb je wel nodig voor het streamen van films!) en al je internet verkeer moet via een laptop lopen. Dus als je een film op je tv wilt kijken (en dat lijkt me de bedoeling) moet je de laptop weer op je tv aansluiten, enz. Erg omslachtig allemaal.

Maar een tijdje geleden werd ik op deze site gewezen: unblock-us
Ondanks dat ik er niet veel van verwachtte heb ik het toch maar even geprobeerd en ik heb inmiddels zo'n 20 films via Netflix gekeken. Eenmaal ingesteld loopt het als een tiet en veel films zijn zelfs al beschikbaar in HD en met 5.1 geluid! Unblock-us gaat niet via VPN maar gebruikt DNS en dat is een kwestie van een paar nummertjes veranderen in je router of bijvoorbeeld PS3. Eenmaal veranderd hoef je niets meer om te schakelen en je behoud gewoon je originele internetsnelheid!


Heb je een PS3, Xbox 360, Wii, iPad/iPhone/iPod of internet tv dan is het werkelijk een kwestie van wat instellingen (erg simpel) veranderen in je router of apparaat waarop je netflix wilt installeren, aanmelden bij Netflix en je kunt kijken. En je hoeft echt geen whizkid te zijn want op de site van Unblock-us wordt voor elk apparaat stap voor stap beschreven hoe je het moet instellen!

Je kunt zowel Netflix als Unblock-us gratis proberen, en alleen voor Netflix heb je een creditcard nodig. Dus je kunt het gewoon proberen voordat je daadwerkelijk ook maar iets kwijt bent. En wat kost het als je het wilt houden? Netflix kost $7,99 per maand en Unblock-us $4,99. Op dit moment omgerekend is dat samen € 9,90, en dan kijk je net zo veel als je wilt.

Mijn instant queue (kijklijst)

Het aanbod is behoorlijk goed, op dit moment heb ik al zo'n 160 films in mijn kijklijst staan. Even een paar titels daaruit: Night of the Comet, Switchblade Sisters, Metalstorm: The destruction of Jared-Syn, Deadly Blessing, Dead End Drive-In, The Initiation, Giallo, Amok train, The Call of Cthullu. Genoeg cult lijkt me! Verder kijk ik op dit moment de series, Dr Who, Kolchak en de anime serie Highschool of the Dead.
Ook de besproken films: The Sentinel, No Dead Heroes en Deadwater zag ik via Netflix.

Oh, en naast de US versie heb je ook gelijk toegang tot de UK, Canadese, Ierse, Mexicaanse, Deense, Braziliaanse, Zweedse en Noorse versies van Netflix als je gebruik maakt van Unblock-us!

1 opmerking:

  1. Netflix US op elk apparaat kan met VPN zonder router instellingen te veranderen. Zie www.vpnservice.nl/netflix

    BeantwoordenVerwijderen